Horeca 1 –  horeca keuken assistent (KAS)

Het afsluitende praktijkexamen wordt afgenomen door de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Naast het SVH-examen “Keukenvaardigheden fastservice” worden aanvullende IVIO-examens voor de vakken Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels afgenomen op niveau KSE 2 (vergelijkbaar met referentieniveau 1F). Deze opleiding geeft toegang tot een niveau 1 (entree) opleiding op een MBO/ROC (én de leerling minimaal 16 jaar is). .

Horeca 2 – horeca bedienings assistent (BAS)

In samenwerking met de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)  biedt VSO de Veenlanden deze opleiding aan. De afsluitende (praktijk)examens worden afgelegd onder verantwoordelijkheid van de SVH. Naast deze examens worden aanvullende IVIO-examens voor de vakken Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels afgenomen op niveau KSE 3 (vergelijkbaar met referentieniveau 2F).
Deze opleiding is een goede basis voor, en biedt toelating tot, een niveau 1 (entree) opleiding op een MBO/ROC. De opleiding heeft in principe een opleidingsduur van een jaar.